zondag 4 oktober 2015

Schuifdeur fuctioneel

Nu we voldoende verwarmingscapaciteit hebben in de bioscoop, is het nog steeds niet de bedoeling om er maar op los te stoken. Tijd voor een deur in het gat waardoor de warmte verdwijnt naar de gang en naar boven.
De deur stond al maanden klaar. Maar het ophang- en schuifsysteem moest nog uitkristalliseren in Wouters hoofd. En eigenlijk moet de deur nog geschilderd worden. Maar een ongeschilderde deur kan ook functioneren als het denkwerk klaar is, en het stookseizoen breekt langzamerhand weer aan.

Eerst gaten boren voor de rail. Onze logeetjes, die ons regelmatig wijzen op wat er allemaal stuk is in ons huis: "stuk, maken", keken gefascineerd toe. Daarna heeft Wouter de rail tegen de muur aan geschroefd. Met spierkracht, want ik had de schroefmachine uitgeleend. De inmiddels slapende logeetjes voorzagen me van een excuus :)
Wouter had al bedacht dat de rail alleen waarschijnlijk net niet sterk genoeg was om de deur te dragen zonder al te veel vervormingen. Dat klopte dus er moest een latje onder. Tot die tijd de deur maar even ondersteund met materiaal dat voorhanden was: legoblokjes.
Volgende dag latje onder de rail geschroefd, blokjes onder de deur uit, en tadaa een functionele schuifdeur.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten