vrijdag 31 januari 2014

Hoogstaand

Daar kwamen ze weer uit Valkenswaard, onderweg nog even een hoogwerkertje opgepikt (voor alles is een eerste keer). Het was even zoeken naar de juiste opstelplek: rollators en kinderwagens moesten kunnen passeren en de schoorsteen moest bereikt worden, maar na twee keer verzetten stond ie goed. De vergunning kwam van pas, want de stadswachten vonden het net als wij maar gek dat we zelf voor de verkeersomleiding moesten zorgen.
Michael ging naar boven en kwam er daar achter dat het a) toch wel erg hoog en wiebelig was, en b) het stuk dat weggekapt moest worden behoorlijk hard was. Extra lastig omdat onverlaten de nacht ervoor al zijn gereedschap hadden gestolen. Gelukkig mochten we Rodneys breekhamertje lenen. Top-buren hier in Schiedam! Zelfs met breekhamertje kostte het flink wat tijd, want het is lastig kracht zetten in zo'n wiebelig bakkie. Via excercities uit het zolderraam en in de dakgoot werd de held in het bakkie voorzien van oa stroom en extra gereedschap. Binnen was inmiddels een glijbaan gemaakt om het puin op te vangen, werkte prima.
Eindelijk konden we dan toch beginnen met het trekken van de pijpen. Daar was het per slot allemaal om begonnen. Speciaal gemaakte klos erin, op maat knippen, uitrollen, mee naar boven nemen en laten zakken. Het was nog even lastig om de tweede pijp erin te krijgen, maar ook dat lukte.
Toen nog de afsluiters in elkaar laten grijpen op de juiste maat en bevestigen. Haast was geboden want de hoogwerker-verhuurder wilde voor vijven zijn apparaat terug. Gelukt!
Mocht je ooit een aannemer, verbouwer, klusser zoeken: ik ken iemand met twee rechterhanden, lef, inzicht, ambitie, en een heel goede adviseur. Beesems heet hij, en zijn bedrijf 'Twee Rechtse handen', niets te veel gezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten