woensdag 1 augustus 2012

Laatste kans

Dit is niet de nieuwe bibliotheekvloer. Dit zijn de vloerverwarmingsslakkenhuizen van de slaapkamer, rekening houdend met capaciteit en vloerbelasting.

De frees heeft een score van 100%: bij twee van de twee klussen die we er tot nu toe mee geprobeerd hebben heeft ie hard (en gevaarlijk) gefaald. Zijn laatste kans is het fresen van bovenstaand patroon.
Met de supermagneten zoeken we op waar de schroeven zitten. Dat gaat lastig op de plaats waar ook de gevelverankeringsconstructie zit, maar verder heel goed. Natuurkunde ten spijt of eigenlijk ten dank, het blijft iets magisch hebben.


De frees mag blijven. Het gaat niet makkelijk, maar hey no-one said it was going to be easy. Wouter moet flink duwen tegen het apparaat, maar geen rondvliegende of afbrekende freesjes. We leggen eerst één slakkenhuis zodat we het spelende-vrouw-wat-heb-je-nou-geleerd-effect toe kunnen passen. De sleuven zijn precies pas. Het voordeel is dat de slang erin klemt en keurig blijft liggen. Het nadeel is dat het klemt, behoorlijk zelfs en soms te veel. Kaarsrecht frezen is geen optie namelijk. Volgende patroon gaat dus met een groter freesje. Kijken of dat meer voordelen dan nadelen heb.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten