zondag 13 februari 2011

WC wordt douche

Sinds vrijdag heeft de oude wc-muur een fris grijs schimmelwerend kleurtje. Na het toilet hebben ook het fonteintje en een uitstekende (legt u de klemtoon goed?) waterleiding het veld moeten ruimen. En nu hebben we een werkende douche.

Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Het begon met het beschadigen van de net geverfde muur. Kip-ei: eerst verven betekent kans op beschadigen; later verven betekent verf op buizen oid waar je geen verf op wil. Hebben we door bijwerken van de verf goed op kunnen lossen. 
En daar istie, het aloude adagium: gelijk is ongelijk en in dit geval ook nog eens onhandig. Het is net niet gelukt om de koppelingen van de warm- en koudwaterleiding recht boven elkaar te plaatsen. Maar ze zitten wel heel dicht bij elkaar en zo is er weinig ruimte om de koppelingen vast te draaien. 
Er bleek ook nog een aansluiting bij het boilertje te lekken, vandaar die rotte plank :) En het direct aansluiten van de kraan op de waterleiding zonder de muurplaten bleek ook niet heel makkelijk. Het plaatsen van de douchedeur was dat evenmin: schroefjes die heel makkelijk in de constructie kunnen vallen, in de wand moest toch echt een hollewandplug en dat is lastig als de douchedeur er al voor staat. Maar het in tweeen zagen ter hoogte van  de tegels heeft wel goed gewerkt. Nu nog afkitten en verlichting en haakjes ophangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten