zondag 6 februari 2011

WC wordt doucheputje

Een slechte nacht. Dat is voor het eerst dat ik hier slecht geslapen heb. Het was koud en het luchtbed was niet hard genoeg, denk ik. Terwijl we zo’n goede dag hadden gehad. Ik ben met pap en mam uit Valkenswaard gekomen. Wouter was al in Schiedam toen we aankwamen. De verwarming was dus al aan. Elf graden is nog steeds niet heel warm, maar we hadden zoveel energie dat we er niet zo’n last van hadden. Ook mama weerstond die kou vrolijk en bewaakte zorgvuldig dat de deur naar de bibliotheek gesloten bleef. Het glas-in-lood-raam is immers nog kapot en dus komt er kou uit de bieb.
Aan de slag met de klus van dit weekend: de achterste wc in de pantry omtoveren in een douche. Papa en Wouter begonnen met het demonteren van de wc, en mama en ik gingen boven (in de bios-to-be) het bed opmaken.
Al snel bleek de afvoerbuis te klein voor de plug die papa van Michael had meegebracht. Dus Wouter naar Gamma om een andere plug te halen, of ... een brandertje. Het werd het brandertje. “Omdat de andere pluggen allemaal lelijk waren.” of omdat spelen met een brander toch wel leuk is. Hoe dan ook: er werd nog even moeilijk gekeken, maar toen bleek dat het verticale stuk van de afvoerbuis los zat, en er dus boven de grond gebrand kon worden, ging de vlam erin. 'Oeioei!' De plug was flink groter dus de pvc-pijp moest wel heel veel worden opgerekt. De eerste poging mislukte en papa hield de reeds zwart geblakerde pijp snel weer in de vlam voordat ie te veel af zou koelen. Het stonk inmiddels flink. En toen lukte het ineens toch: de doucheplug zat in de wc-afvoer. Mooi zo, eerste succes behaald. Met wat duwen, passen, meten en kit werd de plug precies op hoogte gelegd. Het uitvullen van de vloer kon beginnen. Papa’s plan was al om uitvullen en tegels leggen in één keer te doen en nu hij er zo voor zat, leek dat nog steeds het beste plan. Zo gezegd zo gedaan. Het leek mij lastig maar toen ik zag hoe hij dat deed snapte ik wel dat dit werkte. Mooi zo. Ondertussen was mama opgestaan dus tijd voor koffie met papa’s eigen appeltaart met lekker veel appel en krentjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten